mandag 18. februar 2013

Oscar Pistorius - sista nytt


Sista Nytt Om Oscar Pistorius

Oscar PistoriusDen sydafrikanske sprinterstjärnan Oscar Pistorius, som riskerar livstids fängelse för mord på sin flickvän, 30-åriga modellen Reeva Steenkamp, ska på tisdagen upp i borgensförhandling i rätten. Samtidigt har några av landets mest namnkunniga jurister formerat sig på åklagar- respektive försvarssidan.
Åklagarna leds av Gerrie Nel, känd för att 2010 ha fått Jackie Selebi - tidigare rikspolischef, chef för Interpol och med goda kontakter i regeringspartiet ANC - dömd till 15 års fängelse för mutbrott.
Oscar Pistorius har ett batteri av advokater på sin sida, varav en är Kenny Oldwage. Han fick bland annat bilföraren frikänd som var inblandad i den olycka 2010 där förre presidenten Nelson Mandelas barnbarnsbarn, 13-åriga Zenani, omkom.

Kolla in det senaste om Oscar Pistorius i den här videon:


Oscar Pistorius blev den förste benamputerade att delta i OS när han sprang 400 meter i London i somras. Oscar Pistorius, som också kallas ”Blade Runner”, gick till semifinal och var sedan med i stafettlaget på 4x400 meter på vägen fram till finalen.
Oscar Pistorius föddes den 22 november 1986 i Johannesburg. Han har som främsta meriter sex guld i Paralympics i klassen T44. Silver på 4x400 meter vid friidrotts-VM i Daegu 2011.
Oscar Pistorius personbästa: 10,91 på 100 meter, 21,30 på 200 meter, 45,07 på 400 meter.
Pistorius senaste stora framträdande på löparbanorna var under Paralympics i London i september. ”Blade Runner” var där spelens stora affischnamn, men stötte på tufft motstånd inne på Olympiastadion. Det blev ”bara” ett individuellt guld för Pistorius, på avslutande favoritdistansen 400 meter.
- Christer B Herou
Christer B Herou





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar